امروز میخوام شما را با کتابخانه فوق العاده محبوب و قدرتمند picasso که بدون شک یکی از بهترین کتابخانه های اندروید در زمینه دانلود،ذخیره سازی و کشینگ تصاویر هست آشنا کنم.
کتابخانه Picasso چیست ؟
کتابخانه Picasso یکی از پرکاربردترین کتابخانه های اندروید هست که محصول شرکت بزرگ Square است ، این کتابخانه برای بارگزاری تصویر در اندروید کاربرد دارد. اگر شما به دنبال لود تصویر از اینترنت در اندروید را دارید می توانید از کتابخانه Picasso استفاده کنید.
دانلود و نصب کتابخانه picasso
برای نصب این کتابخانه تنها کافی هست کد زیر را به dependency فایل build.gradle برنامه اندروید خود اضافه کنید و بر روی دکمه Sync Now کلیک کنید
compile 'com.squareup.picasso:picasso:2.5.2'
حالا باید مجوز دسترسی به اینترنت را به پروژه خودتون اضافه کنید ، برای این کار به قسمت AndroidManifest.xml رفته و کد زیر به پروژه خودتون اضافه کنید.
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET"/>
خب کار تمام هست شما به راحتی میتوانید با کد زیر از این کتابخانه قدرمتند استفاده کنید و لذت ببرید.
Picasso.with(context).load(R.drawable.myimage).into(imageview);
در ادامه کلیه ی مقادیر استفاده شده در قسمت بالا برای شما توضیح داده می شود.
دریافت و نمایش تصاویر از سرور توسط کتابخانه picasso
برای دریافت تصاویر از اینترنت و نمایش آن در اندروید فقط کافی هست کد زیر را به پروژه ی خود اضافه کنید.
Picasso.with(context) .load(url) .placeholder(R.drawable.placeholder) .error(R.drawable.error) .into(imageView);
در قسمت اول شما باید context را وارد نمایید برای این کار اگر در داخل اکتیویتی هستید از getApplicationContext() یا اسم اکتیویتی مورد نظر(MyActivity.this) ، اگر در داخل فرگمنت هستید از getActivity و در داخل کلاس های دیگر با تعریف context
در قسمت دوم به جای url میتوانید ادرس عکس مورد نظر در داخل اینترنت به صورت “https://tameshki.ir/image.png” یا آدرس تصویر داخل برنامه (پوشه assets) به صورت “file:///android_asset/myimage.png” و یا R.drawable.myimage که تصاویر داخل پوشه drawable هست را وارد نمایید.
قسمت سوم و چهارم که placeholder و error هست میتوانید ادرس تصویری (placeholder) که قبل از لود تصاویر اصلی می باشد را وارد کنید و در قسمت error میتوانید ادرس تصویری که دوست دارید در مواقع ایجاد خطا در لود اتفاق می افتد را وارد کنید.
قسمت پنجم هم که نام ImageView یی هست که قراره تصویر در اون لود بشه.
نکته : قسمت های error , placeholder اجباری نیستند و سه قسمت باقی مانده حتما باید مقدار دهی شود.
پیکیر بندی پروگارد (ProGuard)
اگر شما از پروگارد برای مخافظت و فشرده سازی پروژه اندروید خودتون استفاده میکنید (یعنی در داخل build.gradle مقدار minifyEnabled را true قرار دادید ) حتما کد زیر را به فایل proguard-rules.pro در زیر شاخه Gradle Scripts (فایل proguard-rules.pro تقریبا زیر فایل build.gradle قرار داره ) اضافه کنید تا برای پروژه ی شما مشکی پیش نیاد.
-dontwarn com.squareup.okhttp.**
خب تقریبا با این توضیحات می توانید تصاویر خودتون به راحتی از اینترنت دریافت کنید و بدون هیچ مشکلی در داخل پروژه اندروید خودتون استفاده کنید.
به زودی فیلمک استفاده از کتابخانه picasso را آماده می کنم و برای شما در همین آموزش قرار می دهم.
امید وارم که این آموزش کمکی هر چند کوچک برای یادگیری و پیشرفت شما باشه.
این آموزش ادامه خواهد داشت.(استفاده از توابع گرد کردن تصاویر – بلور کردن تصایر و … )
2 پاسخ به “آموزش کار با کتابخانه picasso در اندروید”
ممنون
عالی بود